De beslissing is genomen omdat vanwege de coronamaatregelen niet alle zittingszalen in de rechtbank zelf benut kunnen worden. Anderzijds wil de rechtbank zoveel mogelijk zittingen inhalen om de achterstanden weg te werken die door de crisis zijn ontstaan.

Daarom is gezocht naar een oplossing buiten eigen deur. In het nabijgelegen Conference Center van het WTC-gebouw beschikt de rechtbank de komende drie maanden over een vleugel met vier zittingszalen. Per week zullen daar zo’n tachtig zaken worden behandeld. Het gaat vooral om kantonzaken, maar ook om handels- en bestuursrechtzaken.

Landelijk

Er zijn bij gerechten elders in het land nog geen vergelijkbare oplossingen buitenshuis gevonden, leert navraag bij de Raad voor de rechtspraak. ‘Daar roepen wij wel toe op’, aldus woordvoerder Amber van der Toorn. ‘Dit past heel goed in fase drie van de Tijdelijke regeling geleidelijke openstelling gerechtsgebouwen die per elf mei is ingegaan.  Als de veiligheid gewaarborgd wordt, betekent het een mooie aanvulling op de zittingscapaciteit. Dat juichen wij toe.’

 

 

Coronacrisis

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie