Het Hof van Discipline hervat op vrijdag 5 juni de fysieke zittingen, op de gebruikelijke zittingslocatie van de Centrale Raad van Beroep in Utrecht. De zittingslocatie is ‘coronaproof’ gemaakt’, meldt het hof op de eigen website.

Bezoekers dienen zich aan beperkende maatregelen te houden om het risico op verspreiding van  het virus te verkleinen. Zo kunnen raadslieden hun pleitnota niet tijdens de zitting overhandigen aan de rechters. Die moeten vooraf aan een bode worden gegeven.

Alleen partijen die zijn opgeroepen voor een zitting worden toegelaten. Anderen, zoals bijvoorbeeld familieleden, mogen niet naar binnen. Eventuele getuigen of informanten moeten vooraf toestemming vragen aan de rechter.

Ook de raden van discipline treffen voorbereidingen om weer fysieke zittingen te houden. De raden vinden doorgaans onderdak bij de gerechtsgebouwen, maar kunnen daar vooralsnog niet terecht. Zo hoopt de raad in Amsterdam vanaf half juni vanuit het WTC-gebouw te kunnen opereren, aldus een woordvoerder.

Advertentie