Sinds 9 juni worden op de rechtbanklocaties Rotterdam en Almere extra zittingen gehouden op dinsdag- en donderdagavond van zes tot negen uur ’s avonds. Hiermee willen de rechtbanken een inhaalslag maken nadat de achterstanden door de coronacrisis verder zijn opgelopen. ‘Na wekenlang beperkt te zijn geweest in het behandelen van politierechterzittingen door het coronavirus, ben ik blij om bij de avondzittingen mee te kunnen helpen’, zegt de Rotterdamse rechter Annemieke de Boer op rechtspraak.nl

De rechtbanken Rotterdam en Midden-Nederland zoeken ook uitbreiding van capaciteit door tijdelijke zittingsruimtes in gebruik te nemen. De provincie Flevoland heeft twee raadzalen van het provinciehuis in Lelystad ter beschikking gesteld van rechtbank Midden-Nederland. Daar vinden zittingen plaats die weinig veiligheidsrisico’s kennen. Medio mei nam rechtbank Amsterdam al vier extra zittingszalen in gebruik in het nabijgelegen World Trade Center. Rechtbank Rotterdam heeft een aantal vergaderruimtes omgebouwd tot zittingszalen.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie