Naamgever van het nieuwe kantoor, gevestigd nabij de rechtbanklocatie in Groningen, is de huidige partner Maartje Schaap. Het bestuur van De Haan heeft de keuze gemaakt zich te richten op de commerciële advocatuur, verklaart Schaap.

De Haan Advocaten begon in 1980 juist als strafrechtkantoor, opgezet door Winfryd de Haan. Daarna verbreedde het kantoor zich tot een algemene praktijk met steeds meer ondernemingen als client. Er kwamen notarissen bij en het kantoor groeide uit tot de grootste juridische dienstverlener van Noord-Nederland. Na het afscheid van oprichter De Haan vorig jaar kwam de strafrechtpraktijk verder alleen te staan.

De strafrechtadvocaten van de Haan werkten al op een aparte locatie aan de Turfsingel in Groningen. Nu verhuizen ze naar een werkplek die nog dichter bij de rechtbank ligt. De verzelfstandiging van Schaap Strafrechtadvocaten is formeel nog niet beklonken. Eerst gaan de vijf strafpleiters nog door onder naam De Haan.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie