Het gaat om aangiftes over de jaren 2010 tot en met 2014. Daardoor liep de belastingdienst 100.000 euro mis, aldus het OM. Ook zou Moszkowicz jarenlang zijn administratie verwaarloosd hebben. Hij diende bijvoorbeeld geen jaarrekeningen meer in.

Robert Moszkowicz werd in 2006 van het tableau geschrapt wegens onbehoorlijke praktijkvoering. Hij ging daarna verder als juridisch adviseur. Ook in die rol kwam hij volgens het OM met opzet zijn fiscale verplichtingen niet na. ‘Het geld komt niet meer terug. Daarmee draait de samenleving op voor zijn gedrag’, zei de officier van justitie woensdag op zitting.

Way of life

Het OM neemt het Moszkowicz ook ernstig kwalijk dat hij misbruik zou hebben gemaakt van diverse betrokkenen. Zo probeerde hij de schuld in de schoenen te schuiven van zijn partner. ‘Moszkowicz heeft haar als willoos werktuig de valse aangifte laten plegen’, stelde de officier van justitie.

De kwalijke financiële handel en wandel van Moszkowicz is volgens het OM een “way of life”. Daarom wordt geen voorwaardelijke straf of taakstraf geëist maar een gevangenisstraf. ‘Het OM ziet geen verbetering en verwacht deze ook niet’, constateerde de officier van justitie.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie