De nieuwe geboorteverlofregelingen zijn uitgebreider dan de wettelijke regelingen, stelt het advocatenkantoor. Zo krijgen moeders vier weken betaald verlof extra, aansluitend en in aanvulling op het wettelijke zwangerschaps- en bevallingsverlof.

Het geboorteverlof voor de partner is wel overeenkomstig de nieuwe wettelijke regels, zoals die gelden van vanaf 1 juli. Bovenop het kraamverlof van een week, kunnen partners aanvullend vijf weken betaald geboorteverlof krijgen.  Allen & Overy vult het salaris daarbij volledig aan.

 

Geeske van Campen door Angeline Swinkels

Eigen praktijk en zwanger: Hoe doe je dat?

Balans vinden tussen werk en privé is voor niemand eenvoudig. Zwangere advocaten met een eigen praktijk staan voor een extra uitdaging.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie