De verplichte twintig PO-punten worden gehalveerd naar tien. Het aantal verplichte PO-punten per geregistreerd rechtsgebied wordt van tien teruggebracht naar vijf.
Het aantal verplichte uren dat advocaten jaarlijks aan de kwaliteitstoetsen moeten deelnemen, wordt ook met de helft verminderd. Ook de verplichte opleidingspunten te behalen door de civiele cassatie wordt gehalveerd.

De coronacrisis beperkt voor advocaten de mogelijkheden om opleidingspunten te halen, stelde de algemene raad eerder dit jaar. Opleidingsinstellingen schakelen steeds vaker over op digitaal onderwijs, maar de opleidingen voldoen vaak (nog) niet aan de eisen die de Verordening en de Regeling op de advocatuur (Voda en Roda) daaraan stellen, volgens de algemene raad. En niet op alle rechtsgebieden is er voldoende digitaal aanbod beschikbaar.

possible-953169_1280

Dit jaar minder PO-punten nodig

De algemene raad van de NOvA vindt dat advocaten dit jaar slechts de helft van het verplichte aantal opleidingspunten hoeven te halen.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie