De Jong lichtte zijn stap kort toe in het Algemeen Dagblad. ‘Ik heb er natuurlijk even bij stilgestaan of ik dit wilde doen, gezien alle omstandigheden, maar ik vond dat ik mezelf anders niet meer in de spiegel kon aankijken’, zegt hij. ‘Het gaat gewoon om iemand die getuigt tegen een andere verdachte.’

De Jong presenteert zich op de website van zijn kantoor als een specialist in het bijstaan van kroongetuigen; ‘Het bijstaan van dergelijke en/of bedreigde getuigen is min of meer mijn core business geworden. Net als het bijstaan van verdachten in speciale posities en het maken van ‘deals’ in strafzaken.’ Zo stond De Jong kroongetuige Fred Ros bij in het Passageproces.

Klik

Over de interactie met zijn cliënten zegt De Jong op de site: ‘Minstens zo belangrijk vind ik een klik tussen cliënt en advocaat. We moeten immers samen vaak een lange weg afleggen. De cliënt moet zijn advocaat dus volledig kunnen vertrouwen. Maar omgekeerd evenzo: de advocaat moet ook op zijn cliënt aan kunnen. Kortom: elkaar kunnen zeggen waar het op staat.’

De Jong zegt in het AD not amused te zijn over het recente interview dat de voormalige advocaat van Nabil B. gaf. Het interview veroorzaakte veel commotie en leidde tot diverse klachten over en weer. ‘Er is nu behoefte aan rust in de tent’, aldus De Jong.

peter

Schouten definitief advocaat Nabil B.

Peter Schouten is definitief de advocaat van kroongetuige Nabil B. geworden. B. dient een klacht in tegen zijn voormalige advocaat.

Condoleance Derk Wiersum breed 2

Deel van Dossier

Derk Wiersum

Dossier Derk Wiersum op de website van het Advocatenblad

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie