Dit meldt Advocatie.nl. De cijfers zijn verkregen uit het NOW-register dat het UVW openbaar heeft gemaakt. Daarin staan de uitgekeerde voorschotten van alle bedrijven die in de eerste aanvraagperiode een beroep deden op de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). Ruim 450 advocatenkantoren kregen van het UWV een voorschot uitgekeerd, variërend van een kleine duizend euro tot bijna vijf ton. In totaal vroegen advocaten- en notariskantoren ruim 13,5 miljoen euro overheidssteun aan.

Enkele grote kantoren bleken de NOW-uitkering achteraf niet nodig te hebben omdat het verwachte omzetverlies meeviel. Zij betalen het uitgekeerde geld weer terug. Dat geldt onder meer voor de grootste ontvanger Lexence, dat bijna vijf ton incasseerde. ‘We hoopten al dat we deze steun niet nodig zouden hebben’, aldus managing partner Peter Reinders van Lexence tegenover Advocatie. ‘Dat blijkt gelukkig het geval. Maar dat wisten we natuurlijk niet van tevoren.’

Grafiek 11

Met duur van crisis stijgen de zorgen

Hoe hard wordt de advocatuur geraakt door de coronacrisis? Het Advocatenblad peilde de stemming in de beroepsgroep.

crona

Deel van Dossier

Coronacrisis

De uitbraak van het coronavirus heeft ingrijpende gevolgen, ook voor de advocatuur. Volg hier de belangrijkste ontwikkelingen.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie