De advocaat werd eind vorig jaar aangehouden na een achtervolging door de politie, omdat hij zich niet hield aan een contactverbod met zijn voormalige vriendin. Hij botste daarbij met zijn auto tegen twee politieauto’s. Bovendien kwam het tot een handgemeen met de agenten.

De raad van discipline schorste in januari na een dekenklacht de advocaat met onmiddellijke ingang, op grond van artikel 60ab lid 1 en 2 Advocatenwet.  De raad vond het gedrag absoluut ontoelaatbaar en een advocaat onwaardig.

Het hof van discipline boog zich eind juni over de uitspraak, na appel door de advocaat. Het komt daarbij tot de conclusie dat het privéleven van de man niet langer aanleiding vormt voor een onmiddellijk beroepsverbod. De relatie met de vrouw is hersteld en ‘in rustiger vaarwater’gekomen. Het afgelopen half jaar zijn er geen nieuwe incidenten geweest.

De advocaat is daarmee nog niet uit de problemen. De inhoudelijke behandeling van het dekenbezwaar bij de raad van discipline staat gepland op 7 september en de strafzaak loopt ook nog.

 

Mr. X zwaar in problemen door ‘onnavolgbare liefde’

Mr. X zit vast én is geschorst op grond van artikel 60ab Advocatenwet.

Advertentie