Derk Wiersum werd 18 september vorig jaar bij zijn huis doelbewust neergeschoten. Tijdens een inleidende zitting woensdag in Amsterdam bleek dat het OM de neef van Taghi (met dezelfde achternaam) verdenkt van medeplichtigheid aan de moord op de advocaat. Hij zou onder meer hebben gezorgd voor de auto’s die werden gebruikt bij de voorbereidingen op de aanslag. Hij zou ook de twee mannen hebben aangestuurd die worden verdacht van het uitvoeren van de aanslag.

Taghi ontkende woensdag, net zoals eerder in mei, dat hij betrokken is bij de zaak. Volgens hem heeft het OM geen bewijzen en probeert het hem alleen maar vanwege zijn achternaam veroordeeld te krijgen. Wel gaf hij toe betrokken te zijn bij de handel in gestolen auto’s. Hij huurde daartoe een loods in Utrecht, waar de auto’s werden gestald en gecontroleerd op trackers. Volgens Taghi had hij geen weet van wat er vervolgens met die auto’s gebeurde.

In september gaat de zaak tegen Taghi verder. Dan komen ook de vermeende schutters Moreno B. en Giërmo B. weer voor de rechter. Tot dat moment blijft Taghi in hechtenis.

Kroongetuige

De in december in Dubai gearresteerde Ridouan Taghi wordt beschouwd als de opdrachtgever van de moord op Wiersum, ook al is formeel nog geen sprake van een verdenking. De advocaat was een van de raadslieden van Nabil B., kroongetuige in het Marengo-proces. De broer van de kroongetuige werd in maart 2018 doodgeschoten.

Condoleance Derk Wiersum breed 2

Deel van Dossier

Derk Wiersum

Dossier Derk Wiersum op de website van het Advocatenblad

Derk Wiersum
Advertentie