Allen & Overy in Amsterdam wil dat in 2025 ten minste 30 procent van het nieuw aangenomen personeel een bi-culturele achtergrond heeft. Allen & Overy zegt in Nederland hetzelfde beleid te willen voeren als in Londen, waar het hoofdkantoor staat.

Van de zogeheten senior medewerkers moet tenminste 10 procent een bi-culturele achtergrond hebben. Het kantoor heeft niet bekendgemaakt hoe de verhoudingen momenteel liggen.

In Londen introduceert Allen & Overy de Stay Gap, een cijfer dat het verschil vaststelt in de duur van het dienstverband van enerzijds de legal en support staff met een bi-culturele achtergrond en anderzijds de legal en support staff met een uitsluitend autochtone achtergrond. Allen & Overy Amsterdam zegt nog te onderzoeken of de Stay Gap voldoet aan de Nederlandse wetgeving.

Brechje van der Velden, bestuursvoorzitter van Allen & Overy in Nederland: ‘Om het diverse talent te behouden, werken we aan een cultuur waar iedereen zich thuis voelt, en waar verschillen tussen mensen worden gewaardeerd. Ik realiseer me dat we in onze sector pas aan het begin staan en dat ook wij op kantoor nog veel werk te doen hebben om een daadwerkelijk inclusief kantoor te bereiken.’

A&O Amsterdam voert al jaren beleid om de verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen te verbeteren. Het aandeel vrouwelijke partners is op dit moment 36 procent. Bij het kantoor werken 185 advocaten, (kandidaat)notarissen en belastingadviseurs, waarvan 33 partners.

Advertentie