Drie schuldeisers, waaronder de Belastingdienst en de verhuurder van zijn voormalige woning in Amstelveen, eisen geld van de oud-advocaat. Tegen het faillissement ging Moszkowicz in hoger beroep. Volgens hem heeft de Belastingdienst hem uitstel verleend bij beroep- en bezwaarprocedures. De advocaat die de faillissementsaanvraag tegen Moszkowicz indiende, Joost van der Grinten, weerspreekt dat in het FD. De Belastingdienst zou nu nog ruim 200.000 euro belastinggeld tegoed hebben.

In juni werd Moszkowicz nog veroordeeld voor 180 uur taakstraf, vanwege het jarenlang opgeven van valse belastingaangiften. Volgens Moszkowicz staat deze straf los van het faillissement. De verhuurder van zijn voormalige woning claimt 17.500 euro onbetaalde huur. De rechtbank Amsterdam wees de claim in kort geding toe. Moszkowicz zegt in het FD dat zijn voormalige verhuurder weigerde schimmelvorming in het huis op te lossen. Daarom heeft deze geen recht meer op de achterstallige huur, stelt hij. De oud-advocaat is een bodemprocedure tegen de uitkomst van het kort geding begonnen.

Robert Moszkowicz (67) is de tweede zoon van strafrechtadvocaat Max Moszkowicz. In 2006 werd Robert als advocaat geschrapt van het tableau vanwege onbehoorlijke praktijkvoering. Volgens Moszkowicz valt zijn bedrijf buiten zijn faillissement en daarom kan hij gewoon doorwerken.

Advertentie