Het kantoor zegt daarmee zowel negatieve als positieve discriminatie tegen te willen gaan en de focus te willen leggen op competenties en prestaties. Volgens een woordvoerster worden alle binnenkomende sollicitaties ontdaan van NAW-gegevens, leeftijd, geslacht en nationaliteit. Informatie over opleiding, ervaring en nevenactiviteiten blijft gehandhaafd. Vervolgens vindt de selectie plaats.

De anonimiteit geldt alleen tijdens de selectie. Zodra sollicitanten worden uitgenodigd voor een gesprek en de procedure in de wervingsfase belandt, vervalt de anonimiteit. Volgens de woordvoerster wordt de nieuwe aanpak voortaan op alle openstaande functies toegepast.

Managing partner Marc van Gelder noemt het anoniem solliciteren een logische stap, die aansluit bij de kernwaarden responsible, respect en integrity. ‘We zijn zeker niet de eerste organisatie die dit beleid heeft ingevoerd, maar we zien dat er op dit gebied nog grote stappen gemaakt kunnen worden. Wij hopen dan ook dat andere organisaties ons voorbeeld zullen volgen.’

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie