Werknemers van het internationale kantoor Linklaters mogen voortaan twintig tot vijftig procent van hun werk thuis verrichten. Het kantoor stelt dat medewerkers zelf mogen beslissen waar ze werken, zonder om toestemming te moeten vragen.

Volgens het nieuwe beleid van Linklaters mogen werknemers een deel van hun werktijd thuis doorbrengen, als dat vooraf is afgestemd met de directe collega’s en operationele taken worden vervuld.

Linklaters stelt nadrukkelijk dat het beleid van kracht blijft wanneer de corona-pandemie achter de rug is. De crisis heeft geleerd dat het mogelijk is op afstand hoog-kwalitatief werk te leveren, aldus het kantoor. Het voegt daaraan toe dat het voor werknemers ook mogelijk moet zijn om op werkdagen flexibele begin- en eindtijden te hanteren. ‘Linklaters wil een inclusieve cultuur bevorderen waardoor mensen kunnen bepalen wanneer, waar en hoe ze hun werk gedaan krijgen.’

Advertentie