Deze oproep doet de Amsterdamse Orde van Advocaten samen met de Federatie van Europese Balies en Lawyers for Lawyers. De minuut stilte is mede uit solidariteit met alle Turkse advocaten die lijden onder de “wetteloze en meedogenloze optreden door de Turkse regering”. De drie organisaties roepen kantoren op de herdenking buiten op straat staand te houden. De Amsterdamse orde zal dit maandag doen met de deken en alle medewerkers.

Timtik overleed op 27 augustus na een hongerstaking van 238 dagen uit protest tegen een volgens haar onterecht opgelegde gevangenisstraf van 13,5 jaar. Kort daarvoor hadden de Turkse balies nog opgeroepen tot haar vrijlating.

EgcmcmfWkAYPR4A

Koerdische advocaat sterft na hongerstaking

De Turks-Koerdische advocaat Ebru Timtik is donderdag na een hongerstaking van 238 dagen in een ziekenhuis in Istanboel overleden.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie