De Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten maakt al langer bezwaar tegen de werkwijze van het OM om strafzaken af te doen door het opleggen van een strafbeschikking. Daarmee hoopt het OM achterstanden weg te werken die zijn ontstaan door de corona-uitbraak.

Volgens de NVJSA vormt de werkwijze van het OM een aantasting van de rechtsbescherming van verdachten. Niettemin hebben het OM en het ministerie van Justitie en Veiligheid in recente gesprekken met de NVJSA laten weten door te gaan met de buitengerechtelijke afdoeningen.

De vereniging roept verdachten op altijd een strafrechtadvocaat te raadplegen in geval van een strafbeschikking of OM-zitting.

thumbnail_IMG_2654

Kamer: standaard advocaat bij OM-strafbeschikking

De Tweede Kamer wil dat er bij een OM-strafbeschikking standaard een advocaat beschikbaar is.

Advertentie