Het Accord Project beoogt juridische en technische standaarden voor software te ontwikkelen, die kunnen worden gebruikt voor juridisch afdwingbare contracten.

Volgens Julien Cayet, director Technology & Innovation bij Loyens & Loeff biedt de digitale revolutie kansen om betere, goedkopere en snellere oplossingen te bieden. ‘Deelname aan het Accord Project is een nieuwe stap van ons kantoor om samen te werken met belangrijke technische spelers, de toekomstige juridische en technische behoeften van de branche te begrijpen en op zoek te gaan naar technologische oplossingen om onze klanten beter van dienst te zijn.’

Het Accord Project werd in 2017 gevormd door het Amerikaanse legal tech bedrijf Clause. Het wordt ondersteund door organisaties die zich toeleggen op de ontwikkeling van slimme documentatie, zoals DocuSing, xDTM Standard Association, IACCM en IBM.

Advertentie