Peter R de Vries 2

Dit blijkt uit een uitspraak van de Haags rechtbank op 5 oktober die nu naar buiten is gekomen. Volgens de rechtbank is het verzet van het OM tegen de rol van De Vries onrechtmatig. Het OM vond dat De Vries geen vertrouwelijk contact met Nabil B. mocht hebben en geen vertrouwelijke dossierstukken mocht inzien, omdat hij niet gebonden is aan de geheimhoudingsplicht en het verschoningsrecht van een advocaat.

De rechtbank maakt voor De Vries een uitzondering omdat het Marengo-proces een enorm complexe en mediagevoelige zaak is. De kroongetuige is herhaaldelijk negatief neergezet in de media, aldus het vonnis, zodat het uitstippelen van een mediastrategie noodzakelijk is. Hierbij speelt De Vries een centrale rol. De misdaadverslaggever is toegetreden als adviseur tot het kantoor van Peter Schouten, die Nabil B. als advocaat bijstaat, samen met Onno de Jong.

Na de uitspraak van de rechtbank heeft De Vries inmiddels regelmatig vertrouwelijk gebeld met de kroongetuige. Het OM heeft hoger beroep aangetekend tegen het vonnis. De Vries is een procedure gestart om het recht te verkrijgen ook bij Nabil B. op bezoek te kunnen gaan.

peter

Schouten en De Vries willen kroongetuige Nabil B. bijstaan

Advocaat Peter Schouten en Peter R. de Vries zijn bereid om kroongetuige Nabil B. bij te staan. B. wil per se met dit duo in zee.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie