De regeling is tot stand gekomen op voorstel van de NOvA. Volgens AR-lid Bernard de Leest vormt ze een belangrijke impuls aan de jonge aanwas onder sociaal advocaten. ‘Veel kantoren in de sociale advocatuur kunnen het zich niet meer veroorloven om nieuwe advocaten op te leiden. Dat brengt de continuïteit van de sociale advocatuur in gevaar.’

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling gelden een aantal voorwaarden. Zo moet de stagiair in loondienst zijn bij het kantoor van zijn patroon, die actief is als toevoegingsadvocaat. De advocaat-stagiair moet tijdens de driejarige stageperiode tenminste zestig toevoegingseenheden ontvangen.

Kantoren kunnen vanaf 1 december de subsidie aanvragen. De inschrijving voor de nieuwe beroepsopleiding, die volgend jaar maart van start gaat, sluit op 31 december. De tweejarige opleiding kost bijna 11,5 duizend euro.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie