Ondanks de toename van het aantal getuigen en het wegvallen van de opgestapte rechter-commissaris denkt het OM in februari 2021 te kunnen starten met de inhoudelijke behandeling van de Marengo-zaak. De advocaten van de verdachten betwijfelen dit. Dit bracht Meijering woensdag tot zijn suggestie om de opgestapte rechter-commissaris weer terug te laten keren. Hij vindt het belangrijk dat de kroongetuige achter gesloten deuren kan worden verhoord. Lange tijd was de verhouding van de advocaten met de rechter-commissaris goed volgens Meijering. Collega-advocaat Inez Weski beaamde dat. De advocaten van diverse verdachten willen de kroongetuige onder meer vragen stellen over het ongeoorloofde bezit van een telefoon tijdens detentie.

Advocaat Christian Flokstra stelde woensdag dat de informatievoorziening over de omstreden observatie van twee collega’s in Dubai nog steeds tekortschiet. De rechtbank sommeerde het OM recent om een proces-verbaal aan het dossier toe te voegen over de toedracht en de gang van zaken tijdens deze observatie. De extra informatie doet geen recht aan de ernst van de kwestie, vindt Flokstra. Hij wil onder andere meer duidelijkheid over de afwegingen van het OM en de rol van de inlichtingendiensten. Flokstra verzocht ook opnieuw het verhoor van diverse betrokkenen. Een vergelijkbaar verzoek werd eerder door de rechtbank afgewezen.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie