Rechtbank Midden-Nederland kan twee zalen van het provinciehuis gebruiken voor zittingen, in elk geval tot eind 2020. Daarmee wordt de capaciteit vergroot van de zittingsruimte, die verkleind is door de beperkende coronamaatregelen. Zo mogen in de grotere zalen van de rechtbank op dit moment slechts 16 personen plaatsnemen. Dit levert met name problemen op bij grote zaken.

Ook elders in het land vinden gerechten creatieve oplossingen voor het gebrek aan zittingsruimte als gevolg van de coronacrisis. Zo kondigde rechtbank Amsterdam in mei aan dat men vier zalen ging benutten in het gebouw van het nabijgelegen World Trade Center.

vrouwe-justitia-rechtbank-tucht-rechtspraak-trias-pixel2013-1

Rechtbank Amsterdam opent zittingszalen in WTC

Rechtbank Amsterdam heeft vanaf maandag 18 mei vier zittingszalen geopend in het nabijgelegen World Trade Center.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie