Volgens voormalig militair Diekstra, tegenwoordig gespecialiseerd in slachtofferrecht en lid van de Militaire Balie, kan hij niet ‘passief blijven wanneer zoveel volwassenen en kinderen in ons land niet die bescherming vanuit politiek en overheid krijgen waar zij recht op hebben’.

Diekstra zegt met Code Oranje met name de ‘dramatische gevolgen van het  jarenlange wanbeleid op het gebied van belangrijke aspecten van rechtsbescherming’ te willen aanpakken. ‘Het is niet meer vanzelfsprekend dat iedereen toegang heeft tot goede en betaalbare rechtshulp en de stap naar de rechter kan maken. Je recht halen is lang niet meer voor iedereen te betalen. Dit is een ernstige aantasting van de rechtsbescherming van burgers. Bezuinigingen moeten worden teruggedraaid, de eigen bijdragen en griffierechten weer naar een acceptabel niveau en er moet weer stevig geïnvesteerd worden in de sociale rechtsbijstand én de rechtspraak.’

Daarnaast wil de aspirant-politicus een parlementaire enquête afdwingen om tot een andere jeugdzorg te komen.

Het is nog niet duidelijk welke plaats op de kandidatenlijst Diekstra krijgt toegewezen. Volgens de website van Code Oranje komt hij in de top tien. De Haagse Richard de Mos is lijsttrekker, Peter Plasman nummer twee.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie