Slachtoffers van een misdrijf kunnen voortaan alle informatie over hun zaak terugvinden op een centrale plek. In MijnSlachtofferzaak.nl plaatsen politie, Openbaar Ministerie (OM), Slachtofferhulp Nederland, Centraal Justitieel Incassobureau en Schadefonds Geweldsmisdrijven al hun gegevens.

In MijnSlachtofferzaak kunnen slachtoffers met hun DigiD inloggen en staat alle informatie bij elkaar: de correspondentie met de betrokken organisaties, informatie over de rechten van slachtoffers, de hulp die zij kunnen krijgen en wat de verschillende organisaties voor slachtoffers doen. Het portaal wordt beheerd door de Justitiële Informatiedienst.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid overweegt nog om ook nabestaanden via het portaal inzage te geven in een zaak. MijnSlachtofferzaak is onderdeel van een brede aanpak van het ministerie om slachtoffers een betere positie te geven in het strafproces.

Advertentie