Minder dan een jaar geleden stelde Dekker Daan Hoefsmit aan als ‘aanjager’ om geschillen tussen burger en overheid terug te dringen. Voor de minister is dat een pijler onder de stelselherziening gesubsidieerde rechtsbijstand, vanuit de gedachte dat minder overheidsprocedures tot minder toevoegingen leidt.

Met ingang van 1 oktober heeft Hoefsmit, op basis van een persoonlijke afweging, besloten om zijn opdracht als aanjager terug te geven, schrijft Dekker. Een nadere toelichting geeft hij niet.

Dekker meldt wel dat het stokje inmiddels is overgenomen door José Lazeroms, tot voor kort interim-directeur bij de Belastingdienst.

Volgens de bewindsman heeft ze ‘een vliegende start gemaakt met haar opdracht om zich in te zetten voor verbeterde dienstverlening bij de uitvoeringsorganisaties en gemeenten met het hoogste aantal toevoegingen’. Lazeroms brengt daarnaast in kaart welke wet- en regelgeving voor de meeste procedures en toevoegingen zorgt.

Dekker wijst de Kamer erop dat hij met zijn beleid op koers ligt, ondanks het vertrek van Hoefsmit. De aanvankelijke doelstelling van tien procent minder toevoegingen in het bestuursrecht tijdens de looptijd van de stelselvernieuwing is inmiddels behaald, aldus de bewindsman.

 

KeesPijnappels_01

Kees Pijnappels

Hoofdredacteur

Profile page
Advertentie