Smeets is na een stemming onder de leden van D66 op de achttiende plaats beland, op dezelfde positie als de adviescommissie eerder had besloten. Of Smeets in maart daadwerkelijk een Kamerzetel veroverd, is overigens lang niet zeker. De partij heeft momenteel negentien zetels, maar komt in recente peilingen aanzienlijk lager uit.
Smeets zegt op Twitter trots te zijn op zijn achttiende plek. In eerdere tweets stelde hij zich vooral teweer tegen de VVD met de boodschap een ‘verdere afbraak van de rechtsstaat te willen stoppen’.
Smeets is advocaat bij Spong Advocaten in Amsterdam. Hij stond onder meer coffeeshophouder Johan van Laarhoven bij dit jaar na vijf jaar detentie in Thailand terugkeerde naar Nederland. Ook verleent hij bijstand aan slachtoffers van anti-LHBT geweld, zoals het Arnhemse anti-homogeweld, de mishandeling op de Dam en de zaak over transgendervrouwen en kledingzaak ZARA.

Smeets is niet de enige advocaat op de kandidatenlijst van D66. Op plaats 30 staat de Amsterdamse sociaal advocaat Nazmi Türkkol. Hij heeft voorkeursstemmen nodig om in de Kamer te belanden.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie