Callemeijn (43) is zelf inmiddels zestien jaar advocaat, maar trad voor het eerst op als patroon voor haar pupil Stijn Blom. ‘Ik sta positief in het leven en probeer dat ook in mijn taak als patroon tot uiting te brengen. Natuurlijk onderhoudt je in coronatijd contact via telefoon en Teams, maar ik heb daar mijn zogenaamde coffee walk & talk aan toegevoegd. Eens in de twee weken gingen we wandelen op de Pietersberg, met koffie en broodjes, waarbij we alles doorspraken wat van belang was.’
Volgens Callemeijn komen de coronabeperkingen bij jonge mensen hard aan. ‘Voor ons senioren valt het best mee. Wij hebben ons huis, ons gezin en daarmee gezelschap. Maar als je in je eentje op een appartementje zit, kan dat heel eenzaam zijn.’

Het juryrapport roemt de manier waarop Callemeijn in coronatijd een extra stap zette om haar stagiair goed te begeleiden. ‘Deze patroon doet daarnaast echt moeite om intern op kantoor de integratie van stagiair goed te laten verlopen en daartoe spreekt zij collega’s zonodig aan.’

De Patroon van het Jaar is een initiatief van Le Tableau en Dialogue.

Advertentie