De ramen van het advocatenkantoor aan de Maliebaan in Utrecht werden in de nacht van zondag op maandag door drie kogels doorboord, op een moment dat niemand in het pand aanwezig was. ‘We zijn ons rot geschrokken, natuurlijk’, zegt De Leon. ‘Het is een volstrekt laffe daad. Maar je kunt er voor kiezen wel of geen consequenties aan te verbinden. We gaan gewoon door met ons werk, dat heeft hierdoor hooguit een paar minuten stilgelegen.’

In het pand huizen meerdere advocaten met hun eigen praktijk. Behalve Louis de Leon en zijn vrouw is ook Yassine Bouchikhi er gevestigd. Bouchikhi is betrokken bij het Marengo-proces. Ook De Leon staat verdachten bij in grote liquidatie- en drugszaken. Of het incident verband houdt met de activiteiten van een van de raadslieden, en zo ja welke, durft De Leon niet te zeggen. ‘Ik weet helemaal niets. De politie heeft de zaak in onderzoek. Laten we hopen dat er over een tijdje helderheid komt, als er weer een crimineel telefoonnetwerk wordt gekraakt of zo.’

De Leon is niet van plan nu vaker thuis te gaan werken. ‘Mijn werk speelt zich sowieso grotendeels buitenshuis af. Doordeweeks ben ik nauwelijks op kantoor te vinden.’

Het is de tweede keer binnen korte tijd dat een pand van een advocaat onder vuur is genomen. In augustus werd het pand van Kuijpers & Nillesen Advocaten in Amsterdam beschoten.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie