Het college van afgevaardigden van de NOvA ging begin deze maand akkoord met een vijfjarig experiment waarbij rechtsbijstandsverzekeraars eigen advocaten mogen inzetten voor niet-verzekerde cliënten.

Op de eigen website noemt de Autoriteit Consument & Markt het experiment een stap in de goede richting naar meer mogelijkheden voor nieuwe vormen van dienstverlening door advocaten. ‘Op die manier ontstaan er namelijk meer keuzemogelijkheden voor consumenten om zich te laten bijstaan door advocaten en wordt innovatie gestimuleerd.’

De ACM vindt echter dat het experiment niet beperkt moet blijven tot rechtsbijstandsverzekeraars. Ook  andere partijen zouden onder dezelfde voorwaarden aan de slag moeten, meent de toezichthouder. ‘Een breder en gedifferentieerder aanbod kan innovatie bevorderen en kan leiden tot een betere prijs-kwaliteitsverhouding. Dit zou voor rechtzoekenden de drempel kunnen verlagen om juridische bijstand in te roepen.’

De ACM zegt de komende tijd te bekijken of ‘er een breder gevoelde behoefte van marktpartijen en rechtzoekenden bestaat naar nieuwe mogelijkheden voor juridische ondersteuning.’ Accountantskantoren zoals Deloitte hebben al eerder blijk gegeven van hun belangstelling.

BrandMR

CvA geeft groen licht aan BrandMR

Schaderegelingskantoor SRK in Den Haag mag van start met BrandMR. Het college van afgevaardigden van de NOvA is akkoord met een vijfjarig experiment.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie