Het initiatief is gestart door entertainmentadvocaat Sander Petit (Petit Legal), die naast zijn werk ook dj is. Hij is gespecialiseerd in intellectueel eigendom en mediarecht. ‘Ik merkte dat veel advocaten en juristen zich richten op de creatieve industrie en culturele sector en dat vaak als éénpitter deden, dan wel op een afgezonderd eilandje binnen een grotere organisatie,’ vertelt hij aan entertainmentbusiness.nl.  ‘Daardoor wordt enerzijds vaak de mogelijkheid van het duurzaam en efficiënt delen van knowhow gehinderd, maar geheel alleen ondernemen kent anderzijds ook zijn beperkingen.’

De Amsterdamse advocaat is daarom gaan kijken hoe hij strategische samenwerkingen kon aangaan met andere ZZP’ers en hoe hij een structuur kon creëren waarbij kennis, kunde, kosten en netwerk slim met elkaar gedeeld worden. Petit zocht daarbij naar zelfstandig ondernemende, juridisch specialisten met een focus op de creatieve industrie. Daarbij was het voor Petit een vereiste dat zijn potentiële partners zelf een achtergrond in de creatieve industrie hebben of daarin nog steeds actief zijn en midden in de scene staan.

Kennisdeling

Backstage Legal wil een bijdrage aan de creatieve sector leveren door cliënten bij te staan met juridisch advies, maar ook door actief aan kennisdeling te doen. Met name via workshops, panels, blogs en via Instagram. Dat leidt volgens Petit tot meer bewustwording over rechten en contracten en daarmee tot slimmere deals. Die slimmere deals, of oplossingen, leiden tot minder risico en meer inkomsten, wat weer leidt tot meer vrijheid en meer creativiteit. Op die manier strijdt het samenwerkingsverband voor een betere, mooiere, rijkere en eerlijkere creatieve industrie.

Het team van Backstage Legal bestaat naast Petit uit Sem Bakker (componist en bassist van de band Caesar en als advocaat gespecialiseerd in intellectueel eigendom, collectief rechtenbeheer, privacy en arbeidsrecht), Dorian Andrzejewski (cultureel ondernemer en jurist, gespecialiseerd in de creatieve-, tech- en start up scene) en Riza Tisserand (comedian, radio-dj en tv-host en als jurist gespecialiseerd in fiscaliteit en intellectueel eigendomsrecht).

Babette

Een tweede baan voor de lol

Ze zijn advocaat, maar hebben daarnaast nog een andere carrière. Over lange werkweken, de balans zoeken en gelukkig worden van je werk.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie