Het herstel in Europa is in lijn met dat in andere delen de wereld. In totaal werden er 6.658 Europese deals gesloten, ter waarde van ruim 847 miljard dollar. Tweederde van dat bedrag werd in de tweede helft van het jaar gerealiseerd. Per saldo kwam de dealwaarde zelfs nog ruim vijf procent hoger uit dan een jaar eerder, aldus Mergermarket.

De hoeveelheid deals was wel bescheiden. Sinds 2013 werden er niet zo weinig transacties gerealiseerd. Als gevolg van de reisbeperkingen kwam het merendeel van de Europese M&A binnen de Europese grenzen tot stand. Met name de technologiesector deed het erg goed. Die bereikte met 1.230 deals en een transactiewaarde van 120 miljard dollar een record.

Freshfields

Op de Europese league table bekleedde Freshfields Bruckhaus Deringer de eerste plaats. Het kantoor was betrokken bij 147 transacties die een totale waarde van 247 miljard dollar vertegenwoordigden.

Clifford Chance, Allen & Overy, Nauta Dutilh, Hogan Lovells en De Brauw staan ook in de Europese top twintig.

Lees hier het volledige rapport.

Advertentie