De samenwerking bestaat uit de uitwisseling van kennis ‘en het publieke gesprek en maatschappelijke thema’s als ondersteuning voor de brede missie van De Balie’.

Dit jaar viert De Brauw het 150-jarige jubileum. Het kantoor heeft naast de hoofdvestiging in Amsterdam vestigingen in Brussel, Londen, New York, Shanghai en Singapore. Bij het kantoor werken rond de 650 professionals.

Marnix Leijten De Brauw s
Marnix Leijten, managing partner van De Brauw.

Volgens Marnix Leijten, managing partner van De Brauw, is ‘een open uitwisseling van opvattingen en inzichten cruciaal om onze cliënten hoogwaardig juridisch bij te staan. Hetzelfde geldt voor het publieke debat en de rechtsstaat: maatschappelijke opvattingen die in alle openheid worden uitgewisseld, geven vorm aan het recht van de toekomst,’ zegt hij. ‘Daarmee is het publieke gesprek een wezenlijk onderdeel van de rechtsstaat. Het houdt een samenleving dynamisch, en moet worden gekoesterd. We zijn trots op ons partnerschap met De Balie, een iconisch platform voor het vrije woord en cultuur, waarmee we het open debat ook dichter bij ons kantoor en onze kantoorgenoten halen.’

Directeur van de Balie Yoeri Albrecht zegt: ‘Wij staan voor een open samenleving, een gezonde democratie en een goedwerkende rechtsstaat. De mensen van De Brauw begrijpen heel goed dat wij een onafhankelijk redactiestatuut hebben, en dus kritische programma’s maken,’ zegt Albrecht. ‘Die kunnen soms ook hun cliënten raken. Het is een goed teken dat het grootste advocatenkantoor van Nederland maatschappelijke worteling en het publieke gesprek belangrijk vindt, en dat ze zich niet alleen richten op wat wettelijk mag, maar ook wat wenselijk is voor de samenleving.’

Het partnerschap tussen De Brauw en De Balie werd op 8 januari officieel gelanceerd met een besloten online bijeenkomst vanuit De Balie voor alle medewerkers van De Brauw Blackstone Westbroek en De Balie.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie