Het aantal vacatures voor juridisch personeel in Nederland groeide het laatste kwartaal naar 2600, een stijging van 17 procent vergeleken met het derde kwartaal. Volgens Joyce Toeset van recruiter Robert Walters stellen maar weinig juridische professionals zich beschikbaar op de arbeidsmarkt: ‘Juristen zijn over het algemeen risicomijdend en kiezen er in deze tijd vaker voor om te blijven zitten waar ze zitten.’

Salariseisen

Met name junior en medior juristen zijn in trek bij de advocatuur en in het bedrijfsleven. Dit onder meer omdat ze goedkoper zijn dan seniors, die in deze crisistijd lastiger te betalen zijn. Door deze situatie kunnen juniors en mediors hogere salariseisen stellen, aldus Toeset: ‘Zij hebben dit jaar de keuze uit diverse aanbiedingen en kunnen daarom om een hogere beloning vragen, al dan niet in combinatie met betere secundaire arbeidsvoorwaarden.’

Met de jaarlijkse Salary Survey geeft Robert Walters een overzicht van arbeidsmarkttrends en salarisontwikkelingen binnen de financiële, bancaire, en juridische sector. Een exemplaar is hier gratis aan te vragen.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie