Tot dusver toonde de CDA-bewindsman zich niet enthousiast over het plan een huis in te richten waar togadragers en journalisten (al dan niet met hun familie) tot rust kunnen komen, nadat ze onder druk hebben gestaan bij de bescherming van de rechtsstaat. Het idee, een gezamenlijk idee van SP-Kamerlid Van Nispen en de NOvA, werd vorig najaar gelanceerd in een motie in de Tweede Kamer. Omdat er op dat moment nog niet genoeg steun voor het plan was, werd de motie aangehouden.

Inmiddels lijkt Grapperhaus wat toeschietelijker geworden, zo blijkt uit zijn antwoorden op schriftelijke vragen van Van Nispen. Hij wil eerst goed in kaart brengen waar de behoefte ligt en hoe een eventuele wijkplaats eruit zou moeten zien. Eind januari praat de minister met zowel de NOvA als de journalistenvakbond NVJ.

 

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie