De VVD komt terug op haar idee dat echtscheidingen uit het pakket van de gefinancierde rechtsbijstand moeten worden gehaald.

Dat heeft VVD-Kamerlid Jeroen van Wijngaarden woensdag gezegd tijdens een Kamerdebat over de rechtsbijstand. In het concept-verkiezingsprogramma stond te lezen dat de partij de rechtsbijstand betaalbaar wil houden, onder meer door gesubsidieerde rechtsbijstand af te schaffen bij echtscheidingszaken.

Na de nodige kritiek heeft de VVD deze passage geschrapt, bleek woensdag. Volgens Van Wijngaarden staat ze niet meer in het definitieve verkiezingsprogramma, dat overigens nog moet worden gepubliceerd. Van Wijngaarden gaf geen nadere toelichting op de draai van zijn partij.

Het is niet de eerste keer dat de VVD in een juridisch dossier van richting verandert. De VVD stelde in het concept-verkiezingsprogramma ook dat lidstaten uitspraken van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens moeten kunnen corrigeren. Ook die passage is inmiddels aangepast.

 

Advertentie