Begin deze maand is het platform Inclusie en Diversiteit van de NOvA van start gegaan. Aan het initiatief werken 37 advocaten mee.

Met de NOvA bespreken de advocaten in werkgroepen hoe diversiteit en inclusie binnen de advocatuur kan worden bevorderd. Zo buigen ze zich onder meer over de vraag hoe de advocatuur aantrekkelijker kan worden voor rechtenstudenten van uiteenlopende culturele en etnische achtergronden.

De deelnemende advocaten ontmoeten elkaar tijdens (online) bijeenkomsten en op een digitaal platform. De eerste bijeenkomst was op 4 februari, begin maart is de tweede.

Het platform is mede tot stand gekomen op initiatief van Imran Hyder, advocaat arbeidsrecht bij Stibbe, geïnspireerd door de Black Lives Matter-beweging. Aanvankelijk was het de bedoeling van start te gaan met maximaal tien leden, maar wegens de grote belangstelling is die grens losgelaten.

Imran Hyder_Square_High

Verandering van binnenuit

Een groep van tien advocaten moet de diversiteit van de balie een stimulans geven. Het initiatief komt mede van Imran Hyder van Stibbe.

Advertentie