De subsidieregeling is eind 2020 door de Raad voor Rechtsbijstand en op initiatief van de NOvA in het leven geroepen. Doel is om de deelname van jonge advocaten in het stelsel van gefinancierde rechtsbijstand te stimuleren. Na de eerste subsidieronde voor advocaat-stagiairs die in maart starten met de vernieuwde Beroepsopleiding Advocaten van de NOvA, kunnen sociaal advocatenkantoren nu dus ook subsidie voor het tweede cohort in september aanvragen.

Een tussentijdse evaluatie leert dat de regeling voorziet in een grote behoefte bij de sociale advocatuur en daarmee succesvol genoemd kan worden, aldus de NOvA. Ook blijken de toegekende subsidies op evenredige wijze verdeeld over de arrondissementen en over de rechtsgebieden.

Ga voor de voorwaarden en het aanvraagformulier naar de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie