Meijers adviseert als advocaat zowel werknemers als werkgevers, dus kent ze beide kanten van het verhaal. Zelf heeft ze bovendien ervaring met werken in loondienst en als ondernemer. In haar boek combineert ze deze perspectieven. Haar adviezen zijn gericht op ondernemers, die volgens Meijers van huis uit vaak weinig affiniteit hebben met de juridische ins en outs van het personeelsbeleid.
Het boek is opgebouwd rond een serie concrete juridische issues waar je tegenaan loopt bij het leiden van een bedrijf. Hoe regel je het verlof van je werknemers, stel je wel of niet een bedrijfsreglement op waarin bijvoorbeeld drugsgebruik en pesten expliciet verboden worden? Ook de onvermijdelijke AVG-regels komen aan bod en de verschillende opties hoe om te gaan met ziek personeel. Over dat laatste thema schreef Meijers eerder al een apart E-book. Aan het eind van elk hoofdstuk heeft de auteur een praktische checklist met tastbare tips gemaakt.

Stijn Dunk

Redacteur Advocatenblad

Profile page
Advertentie