Bureau Brandeis hoopt met deze stap de toegang tot de Franse markt te vergroten en haar netwerk van procesfinanciers en andere experts uit te breiden. ‘In de hele EU nemen collectieve acties op vele gebieden toe, met name op het gebied van kartelschadezaken,’ aldus het kantoor in een persbericht. ‘Bureau Brandeis is al jaren actief op dit gebied en op andere gebieden van litigation, met een duidelijke voorkeur voor de challenger.’

Bureau Brandeis Paris is de eerste Europese litigation boetiek in Frankrijk die focust op het bijstaan van ondernemingen, overheidsinstanties en anderen die schade hebben geleden door inbreuken op het mededingingsrecht. Andere gebieden van high stake litigation zullen te zijner tijd worden toegevoegd, zegt het kantoor in het persbericht.

Financiering

Hans Bousie, partner van bureau Brandeis Amsterdam: ‘Cliënten willen dat kartelschadezaken worden uitgeprocedeerd op de beste plek, of dat nu in Amsterdam is of elders. Met de opening van bureau Brandeis Parijs zetten we een belangrijke stap om een meer pan Europees geschillenbeslechtingskantoor te zijn, met unieke toegang tot financiering voor onze cliënten.’

Bureau Brandeis is in 2014 opgericht en legt de nadruk op procederen en op (internationale) arbitrage. Het kantoor van bureau Brandeis Paris is gevestigd op Rue de Penthièvre, 4  in het hart van de Parijse zakenwijk.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie