De toolgenaamd Aiscension, is gemaakt in samenwerking met AI-software ontwikkelaar Reveal. Volgens DLA Piper beschikken veel bedrijven weliswaar over compliance systemen, maar kunnen zij (of hun dochterondernemingen) alsnog
betrokken raken bij kartelactiviteiten. Met Aiscension wil DLA Piper bedrijven helpen bij het opsporen en voorkomen van kartelvorming.

Volgens Léon Korsten, partner Litigation & Regulatory bij DLA Piper kunnen cliënten met Aiscension kartelrisico’s op een efficiënte en nieuwe manier inschatten en beperken. ‘Het biedt onze cliënten de mogelijkheid al in een vroeg stadium te bepalen of ze het gevaar lopen betrokken te raken bij mogelijk illegale activiteiten. Daardoor kunnen ze snel passende maatregelen nemen en zelfs elke vorm van schade voorkomen.’

DLA Piper noemt kartelvorming een belangrijk en snel groeiend risico voor bedrijven. Een analyse naar de boetes in mededingingszaken sinds januari 2000 door Europese, Britse en Amerikaanse mededingingsautoriteiten laat zien dat er aan ruim 1.100 entiteiten boetes zijn opgelegd voor in totaal meer dan € 43 miljard.

Advertentie