Momenteel is 21 procent van de partners bij het kantoor vrouw. Het kantoor stelt zich verder ten doel dat de helft van alle interne partnerbenoemingen in de toekomst afkomstig zijn uit ondervertegenwoordigde groepen. Hierbij gaat het om factoren als culturele afkomst en etniciteit, (gender)identiteit, handicap en neurodiversiteit, achtergrond en sociale mobiliteit, seksuele geaardheid en mensen die in deeltijd werken.

Om te zorgen dat de doelen voor diversiteit en inclusiviteit tijdig worden bereikt heeft het kantoor een reeks maatregelen ingesteld. Voor bijvoorbeeld stagiairs zijn er maatregelen genomen voor het aantrekken en werven van jonge advocaten met allerlei verschillende achtergronden. Daarnaast heeft DLA Piper het programma Elevate gelanceerd. Hierin krijgen medewerkers een steuntje in de rug om onder andere betrokken te worden bij diverse netwerken. Het advocatenkantoor heeft verschillende netwerken opgezet die optreden voor gezinnen en verzorgers, LGBT+-mensen, etnische minderheden en vrouwen.

Gelijk speelveld

Volgens Paul Hopman, Country Managing Partner van DLA Piper Nederland, worstelt de juridische sector al lang met het thema diversiteit en integratie. ‘Met alleen goede bedoelingen komen we er niet. De keuze die we maken zorgt voor een gelijk speelveld voor iedereen in onze organisatie en maakt ons representatief in de gemeenschappen
waarin wij actief zijn. Dat is cruciaal voor de verscheidenheid aan idee├źn die nodig zijn om de complexe problemen van onze klanten op te lossen. Door ons publiekelijk vast te leggen zijn we ook verantwoording verschuldigd. Deze doelen bereiken is slechts een deel van ons traject, waarin wij doelen blijven stellen voor ondervertegenwoordigde groepen in het bedrijf.’

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie