Van Heukelom werkt ruim twintig jaar bij Pels Rijcken. Ze adviseert overheden en bedrijven over de juridische aspecten van digitale innovaties als blockchain, smart contracts, big data, AI en algoritmen. Haar functie als hoofd van de sectie Innovatie en techniek draagt de nieuwe managing partner binnenkort over.

Compliance

Elisabeth Pietermaat en Mark Birnage zijn beiden ook ruim twintig jaar verbonden aan het Haagse kantoor. Susi Zijderveld is aangetrokken als externe bestuurder, zo meldt Pels Rijcken in een persbericht. Zij begint per 1 mei van dit jaar en neemt de portefeuille governance, risk management en compliance op zich. ‘Zij beschikt over een brede bestuurlijke ervaring in diverse complexe organisaties die in combinatie met haar juridische achtergrond en ervaring in de advocatuur bijzonder waardevol is voor deze positie,’ schrijft Pels Rijcken over Zijderveld. ‘Met deze specifieke aanstelling in het bestuur onderstreept Pels Rijcken nog eens extra het belang van compliance en governance.’

Erkentelijk

De landsadvocaat verkeert in zwaar weer vanwege een fraudeschandaal. Begin maart maakte Pels Rijcken bekend dat Frank Oranje, de voormalig notaris en bestuursvoorzitter van Pels Rijcken, jarenlang miljoenen van cliënten heeft weggesluisd.

Na zijn overlijden november vorig jaar werd het bestuur ad interim gevormd door Pieter Stuijt en Hans Besselink. ‘Alle kantoorgenoten van Pels Rijcken zijn hen zeer erkentelijk voor de wijze waarop zij het kantoor de afgelopen maanden hebben geleid in de complexe en pijnlijke situatie waarmee het kantoor sinds september werd geconfronteerd.’

Onderderzoeken

Naar zowel de notariaat- als advocatenpraktijk van het kantoor lopen er als gevolg van de miljoenenfraude door de overleden ex-bestuursvoorzitter en notaris Oranje meerdere onderzoeken door onder andere het Bureau Financieel Toezicht en de Haagse Orde van Advocaten.

Miljoenenfraude Pels Rijcken

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie