Het gebouw is tien etages hoog en heeft een oppervlakte van 60.200 m2, meldt de Rechtspraak. Het telt vijftig zittingszalen en heeft ruimte voor 1.000 rechtbankmedewerkers en 200 medewerkers van ketenpartners.

Het Rijksvastgoedbedrijf, consortium NACH en de rechtbank beoogden een gebouw dat gezag uitstraalt en waar de rechtzoekenden centraal staan. Tegelijkertijd moet het gebouw toegankelijk zijn voor al haar bezoekers. Toegankelijkheid is terug te zien in voorzieningen als café Mokum op de eerste verdieping, een centrale ontmoetingsplaats, de vernieuwde bibliotheek van de advocatuur met 20.000 boeken en tijdschriften, de spreekkamers, extra zittingscapaciteit verdeeld over de vijftig zittingszalen en het overgangsgebied op de vijfde etage, waar houders van een daarvoor geautoriseerde Rijkspas kunnen werken.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie