‘Film transporteert je naar andere werelden,’ zegt Brechje van der Velden, senior partner Allen & Overy Netherlands in een persbericht. ‘Het verruimt je blik en stimuleert je geest. Inventiviteit is, naast pragmatisme, wat ons als advocatenkantoor kenmerkt. Daarom past Eye bij Allen & Overy.’

Daarnaast vervult Eye volgens Van der Velden een belangrijke rol in het bewaken en delen van cultureel erfgoed. ‘De Nederlandse film. Een maatschappelijke verantwoordelijkheid die wij graag ondersteunen. We zullen de komende tijd onze cliënten en A&O-ers op verschillende manieren laten kennismaken met de activiteiten van Eye.’

Het nationale museum voor de film aan het Amsterdamse IJ beheert in het Eye Collectiecentrum meer dan veertigduizend films uit alle genres, van klassiekers en kaskrakers tot cultfilms.

eye allen overy 2
Links: Sandra den Hamer (directeur Eye filmmuseum) Rechts: Brechje van der Velden (partner Allen & Overy) Image credit: Janiek Dam

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie