Over het controleren van de leeftijd van een patiënt voorafgaand aan een cosmetische behandeling, of waar een arts op moet letten als een patiënt meedoet aan een wetenschappelijk onderzoek. In zijn blogs schetst advocaat Oswald Nunes levendig tuchtzaken en beschrijft de les die uit een zaak kan worden geleerd. Zijn 35-jarig jubileum als advocaat was de aanleiding voor het uitbrengen van zijn boek Tot persistit! Nunes (1958) werkt vrijwel zijn hele carrière als advocaat gezondheidsrecht en stond honderden zorgverleners bij. ‘Hij heeft een grenzeloze dossierkennis, en zijn pleitnotities klinken als de Salvator die in de Domtoren hangt,’ schrijft gynaecoloog Mieke Kerkhof in één van de drie voorwoorden. Nunes stond haar met succes bij. Kerkhof beschrijft Nunes als ‘een grotere broer, die je op het schoolplein helpt met een felle discussie en je vervolgens op de bagagedrager van zijn fiets veilig thuisbrengt’.  

Tot persistit!, Boom juridisch, Den Haag, 2021.  

tot persistit

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie