Bloos heeft een uitgebreide staat van dienst bij het Openbaar Ministerie, waar zij als hoofdofficier van justitie leiding gaf aan het Landelijk Bureau Ernstige Fraude, Milieucriminaliteit en Vermogensontneming, aldus Houthoff in een persbericht. ‘In die rol was zij verantwoordelijk voor de bestrijding van financieel-economische criminaliteit, waaronder alle grote fraudeonderzoeken die in die jaren in Nederland werden uitgevoerd. Zij begeleidde omvangrijke en complexe onderzoeken, strafzaken die voor de rechter kwamen en onderhandelde met tal van grote bedrijven en hun bestuurders over schikkingen met het Openbaar Ministerie.’

Het landelijk parket van het OM deed vorig jaar een ‘oriënterend feitenonderzoek naar mogelijk strafbaar handelen’ tegen Bloos en andere topmagistraat Marc van Nimwegen. Zij verzwegen jarenlang hun liefdesrelatie. Volgens het OM heeft het onderzoek ‘niet geleid tot een verdenking die een strafrechtelijk opsporingsonderzoek rechtvaardigt’.

In 2019 gaf het College van procureurs-generaal opdracht tot het oriënterend feitenonderzoek. Aanleiding vormden de uitkomsten van het onderzoek van de zogeheten commissie-Fokkens naar integriteitsschendingen binnen de top van het OM. De top van het OM heeft jarenlang ten onrechte voortdurende geruchten genegeerd dat twee hoofdofficieren een intieme relatie hadden, concludeerde de commissie in april 2019.

justice-9017_640

Strafrechtelijk onderzoek naar liefdespaar bij OM blijft uit

Van Nimwegen en Bloos worden door het OM niet vervolgd voor onrechtmatig privégebruik van justitiële diensten en middelen.

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie