Stadswandelingen, borrels op het terras, suppen op het water of een bezoekje aan het Stedelijk Museum. Langzaamaan komt de kantoorcultuur weer tot leven, inclusief de sociale activiteiten. Al zijn we bij lange na nog niet op het niveau van weleer. De jongste besmettinggolf is een fikse tegenvaller, maar er is hoop voor het najaar. Dan zijn immers de meeste mensen gevaccineerd.  

‘De digitale pubquizzen en bingo’s waren leuk, maar er kan niks op tegen een live kantoorbarbecue,’ zegt Caroline de Weerdt, bestuursvoorzitter bij La Gro Geelkerken Advocaten. Het kantoor hield eind juni een stadswandeling door Leiden in kleine groepjes (zie foto). In september staat het eerste fysieke uitje met het hele kantoor gepland.  

Hetzelfde geldt voor Kneppelhout. ‘Er is al verschillende keren op het terras geborreld en er wordt een uitje naar een bierbrouwerij in Rotterdam voorbereid voor het najaar,’ vertelt partner Marc Padberg. ‘Want echt contact met elkaar, een team vormen, dat doe je toch vooral als je elkaar ook kunt zien. In het echt, welteverstaan.’  

Kennedy Van der Laan geeft traditioneel het derde weekend van september een feest. HR-directeur Désirée Smael: ‘Dat willen we dit jaar voorzichtig door laten gaan. Medewerkers krijgen de optie om ook te blijven overnachten. Ook worden er voor het najaar weer langzaam teamuitjes gepland.’ CMS is iets voorzichtiger. ‘In november organiseren we, als de situatie het toelaat, een knalfeest voor al onze medewerkers,’ aldus managing partner Willem Hoorneman. ‘Dat heeft iedereen wel verdiend. Verder denken we na over fysieke events voor cliënten vanaf het najaar.’  

Diner

Ook bij NautaDutilh zijn de eerste kleinschalige live-events met cliënten gepland, waaronder een diner tijdens het hippische evenement CHIO in Rotterdam. Managing partner Petra Zijp: ‘Voor teamuitjes is daarnaast budget beschikbaar. We hebben veel in te halen: afscheidslunches, welkomstborrels, koffie op het terras. We moedigen kantoorgenoten ook aan om dat te doen. Daarnaast zijn we druk bezig met de vraag hoe we na de zomer weer bij elkaar kunnen komen. Onze “social fabric” is wat ons tot een krachtig collectief maakt. Als de afgelopen periode iets heeft laten zien, is het hoe belangrijk het is daarin te investeren.’

gr 1

Mix van werken op kantoor en thuis is het ideaalbeeld

Advocaten zien zichzelf in de toekomst meer thuiswerken dan voorheen, maar kantoor blijft de meest prominente werkplek.

flexibel 1

Flexibel werken is het nieuwe normaal

Plots verviel eind juni de thuiswerkplicht en toen toch weer niet. Kantoren bereiden zich niettemin voor op de post-coronatijd.

crona

Deel van Dossier

Coronacrisis

De uitbraak van het coronavirus heeft ingrijpende gevolgen, ook voor de advocatuur. Volg hier de belangrijkste ontwikkelingen.

Coronacrisis
FRANCISCA MEBIUS, Advocatenblad

Francisca Huijting-Mebius

Redacteur

Profile page
Advertentie