De jury besteedt aandacht aan de coronatijd en hoe patroons daarmee omgaan. In het nominatieformulier wordt stagiairs gevraagd hoe ze op afstand worden begeleid. Of dat ze toch gewoon vanuit hun kantoor werken.

Onder leiding van juryvoorzitter Christ’l Dullaert gaat de jury virtuele gesprekken met een selectie van de genomineerde patroons aan. Ook voor senior medewerkers die zich feitelijk met de begeleiding van de stagiair bezighouden, in opdracht van de echte patroon, is de nominatie opengesteld.

Integer en stressbestendig

Eigenschappen waaraan de Patroon van het Jaar voldoet zijn uitstekende mondelingen- en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Ook het vermogen om adequaat feedback te geven is volgens de jury onontbeerlijk. Verder is deze patroon integer, stressbestendig, en toont hij betrokkenheid bij de beroepsopleiding van de stagiair.

De jury bestaat onder meer uit:

Christ’l Dullaert, juryvoorzitter en directeur Le Tableau in Amsterdam
Monique van de Griendt, directeur Dialogue in Bussum
Jan Frederik Schnitzler, deken Oost-Brabant en advocaat bij Schaeken & Schnitzler Advocaten
Susan Kaak, lid van de Algemene Raad en advocaat bij Ventoux
Annemieke Hazelhoff, winnaar Patroon van het Jaar 2019 en advocaat bij CMS
Francis ten Broeke, voorzitter Stichting Jonge Balie Nederland
Kees van Oostveen, De Jonge Balie Den Haag
Rosanne Gorter, De Jonge Balie Noord-Holland
Janneke Jacobs, De Jonge Balie Zeeland & West-Brabant

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie