In Beeld – Droogbak
Image credit: Kick Smeets

In het atrium van het vernieuwde kantoorpand van Clifford Chance Amsterdam praten advocaten Wouter van den Bosch, Jelle Hofland en Mariam Al-Zubaidy bij. Anderen spoeden zich naar het restaurant een verdieping lager. Een select groepje is vandaag op kantoor; het devies is nog altijd thuiswerken. Maar de nieuwe ‘Droogbak’, zoals het pand in hartje Amsterdam bekendstaat, lonkt.

De afgelopen anderhalf jaar werd het Rijksmonument uit 1884 grondig verbouwd. ‘Where innovation meets heritage, was ons uitgangspunt bij de verbouwing,’ zegt Jelle Hofland, partner bij de Financial Markets praktijkgroep. ‘We wilden de nieuwste technologie, maar ook dit historische gebouw blijven eren. Daar waren enorme aanpassingen voor nodig.’

Zo werd het atrium het hart van het kantoor, daar waar mensen elkaar tegenkomen, kunnen overleggen en samenwerken. ‘Om dit te realiseren moest er een nieuwe trap worden aangelegd, die de eerste verdieping met het atrium verbindt. Daar was vanwege de monumentenstatus best nog wat discussie over met de gemeente,’ zegt Hofland. Uiteindelijk mocht een nieuw trappenhuis aangelegd worden, wat ook meteen de snelste route naar restaurant en koffiebar blijkt.

Advertentie