De rechtbank besloot ook dat de advocaten van de beide verdachten geen inzage krijgen in een grote hoeveelheid WhatsAppberichten van de kroongetuige in het liquidatieproces Marengo.

In juli eiste het Openbaar Ministerie een levenslange celstraf tegen de beide verdachten in de zaak, Moreno B. (33) en Giërmo B. (37). De verdachten ontkennen betrokkenheid, en herhaalden dat maandag nog eens. Hun advocaten hebben meermalen gevraagd om onderzoek naar de vraag of Nabil B. een motief heeft gehad om Wiersum om het leven te laten brengen. B. zou kort voor de moord ruzie met Wiersum hebben gehad. De rechtbank wees de verzoeken van de raadslieden al in eerdere stadia van het proces af en zag maandag geen aanleiding daarop terug te komen.

De rechtbank doet op 11 oktober uitspraak in de zaak tegen de beide verdachten.

Condoleance Derk Wiersum breed 2

Deel van Dossier

Derk Wiersum

Dossier Derk Wiersum op de website van het Advocatenblad

Redactie Advocatenblad

Profile page
Advertentie